Hulpaandrijvingen voor kinderrolstoelen

Heeft jouw kind niet (meer) genoeg kracht of energie om langere afstanden af te leggen in een rolstoel of is het voor jouw kind te vermoeiend om een hele dag zelf met de rolstoel te hoepelen? Wordt jouw kind snel moe of krijgt het pijn in schouders of armen? Of is er niet meer genoeg kracht om een helling op te komen? Dan is een elektrische ondersteuning wellicht iets voor jouw zoon of dochter, om het rollen te verlichten. Een hulpaandrijving kan een heel goed en compact alternatief zijn voor een elektrische rolstoel.

Alber maakt hulpaandrijvingen voor handbewogen rolstoelen. Dit zijn elektrische ondersteuningen om het rijden in een handbewogen rolstoel gemakkelijker te maken. Deze hulpaandrijvingen kunnen op diverse maten rolstoelen aangebracht worden, van kinder- of tienerrolstoel tot een rolstoel voor een volwassene. De hulpmiddelen zijn geschikt voor rolstoelen van veel verschillende merken.

De volgende hulpaandrijvingen zijn te combineren met rolstoelen voor kinderen:

Vouwbare elektrische rolstoel: Alber e-fix E35

Als zelf hoepelen met een rolstoel voor jouw kind niet (meer) gaat, maar je liever niet overstapt naar een grote elektrische rolstoel,  dan is de e-fix wellicht een oplossing. Bij de e-fix bedien je de rolstoel elektrisch met een joystick. Hoepelen is dan niet meer nodig. Met simpele bewegingen blijft je kind zo toch mobiel binnen- en buitenshuis. De e-fix zorgt ervoor dat de rolstoel compact en relatief licht blijft en ook meegenomen kan worden in een gewone auto. De e-fix wielen zijn gecrashtest en zijn dus ook veilig voor vervoer in een taxi.

e-fix combineren met kinderrolstoelen

De e-fix is verkrijgbaar in 22” en 24” wielen. De e-fix kan onder andere gecombineerd worden met de volgende kinderrolstoelen:

  • R82 Kudu en Combiframe X
  • Veldink4Kids Kiddo classic
  • Sunrise Medical Zippie Youngster
  • Invacare Action 3 Junior

Neem altijd contact met ons op om te laten controleren of het merk en ook de exacte uitvoering van de rolstoel van jouw kind geschikt is om gecombineerd te worden met de e-fix wielen.

Meer informatie over de e-fix

Rolstoelwielen met motor: Alber e-motion M25 / Alber e-motion M25 Duo Drive

Bij de Alber e-motion is een motor in de rolstoelwielen ingebouwd. De werking van de aandrijving is vergelijkbaar met de werking van een elektrische fiets. Je hoepelt zelf en de motor in de wielen helpt mee. Je hoeft dus minder kracht en energie te gebruiken. De mate van ondersteuning kan ingesteld worden. Ook kan er een onderscheid gemaakt worden tussen de ondersteuning die het linker- of het rechterwiel biedt.

Je kunt ook kiezen voor de e-motion DuoDrive. Dit geeft je kind de mogelijkheid zelf ondersteund te hoepelen en daarnaast ook in cruise modus te rijden, zodat zelf hoepelen (tijdelijk) even niet meer hoeft.

De e-motion wielen zijn gecrashtest en zijn dus ook veilig voor vervoer in een taxi.

e-motion combineren met kinderrolstoelen

De Alber e-motion wielen worden bijvoorbeeld gebruikt door kinderen met een spierziekte. De e-motion wielen (verkrijgbaar in 22” en 24” grootte) kunnen gecombineerd worden met onder andere de volgende kinderrolstoelen:

  • R82 Kudu en Combiframe X
  • Veldink4Kids Kiddo – diverse uitvoeringen
  • Sunrise Medical Zippie Youngster
  • Zippie Simba
  • Invacare Action 3 Junior

Neem altijd contact met ons op om te laten controleren of het merk en de exacte uitvoering van de rolstoel van jouw kind geschikt is om gecombineerd te worden met de e-motion wielen.

 

Meer informatie over de e-motion M25

Meer informatie over de e-motion M25 Duo Drive