Wilt u ook een review achterlaten?

Klik hier

“Met twion en e-motion blijf je je spieren trainen, maar wel met veel minder belasting.”

Alber e-motion/twion testimonial
Review twion / e-motion
Achtergrond informatie
Mevrouw Ramaker is 52 jaar en door de progressieve spierziekte FSHD gebruikt zij sinds 2009 een rolstoel. Doordat de spierzwakte in haar benen steeds erger werd en zij door het overstrekken van haar benen haar knieën teveel belastte, is zij destijds voor de groter af te leggen afstanden een rolstoel gaan gebruiken. Door de progressie van de spierziekte gebruikt ze inmiddels voor alle activiteiten buiten een rolstoel.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Omdat mijn ziekte zich ook kenmerkt door de spierzwakte in de schouders en bovenarmen en ik wel heel graag zelfstandig wilde blijven, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing om mijn schouders en armen te ontlasten. Ik wilde niet volledig de beweging uit die spiergroep te halen door een elektrische rolstoel of scootmobiel te gaan gebruiken. Mijn man is toen gestuit op de website van Alber. Hier stonden de E-motion M15 wielen en die waren voor mij vanaf dat moment dé perfecte oplossing. Ik heb de E-motion wielen 6 jaar gehad in combinatie met een opvouwbare Quickie Neon en was er altijd zeer tevreden over. Pluspunten waren de wendbaarheid, actieradius, weinig krachtsinspanning op vlak terrein, maar ook op oplopend terrein. Een nadeel van de wielen is het gewicht.

Wat was voor u reden om de Alber twion aan te vragen / aan te schaffen?
Doordat mijn spierzwakte steeds erger werd en ik moeite kreeg met balans houden en de wielen en de rolstoel niet meer zelfstandig in de auto kon krijgen door het krachtsverlies, werd het voor mij in 2014 tijd om op zoek te gaan naar een andere optie. Ik wilde graag een lichte handbewogen rolstoel met hoepelondersteuning, maar dan wel van een dusdanig gewicht dat ik het zelf zou kunnen tillen, zodat ik nog steeds zelfstandig op pad kon. Op de Supportbeurs in 2014 in Utrecht heb ik mij laten voorlichten door de medewerkers van Invacare over de Twion M24 wielen en de Küschall Advance. Dit bleek voor mij de uitkomst. Lichtgewicht rolstoel en wielen die per stuk zo’n 4 kilo lichter zijn dan de E-motion wielen. Bovendien hebben ze ook nog eens een sportieve uitstraling en is het totaal een stijlvol geheel. Ik heb me vanaf het begin erg zelfverzekerd gevoeld met deze combinatie. De rijeigenschappen ten opzichte van de E-motion zijn wel heel anders. Het vergt iets meer eigen kracht en de wielen zijn niet afzonderlijk van elkaar in te stellen. Pluspunten van de Twion zijn het gewicht, de uitstraling, de mogelijkheid tot personaliseren door het Mobility Plus Pakket, waarvan de app sinds kort ook voor IOS geschikt is, het opladen door een magneetaansluiting. Nadeel daarentegen is wel dat door de kleinere accu de actieradius lager is.

Hoe gebruikt u de Alber twion?
Ik gebruik de wielen dagelijks. Ook op vakantie gaat alles mee, zowel in de auto als in het vliegtuig. Inmiddels kan ik ook de rolstoel met wielen niet meer zelf tillen, maar doordat de gehele combinatie niet zoveel weegt, was het vrij eenvoudig om een rolstoelliftje in de auto te laten plaatsen. Hierdoor hoef ik gelukkig nog geen afscheid te nemen van mijn rolstoel en Twion wielen.

Zou u de Alber twion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Als men nog beschikt over voldoende kracht in de armen om de E-motion of Twion voort te bewegen, zou ik ze zeker aanraden. Je blijft de spieren trainen met veel minder belasting. Voor de sportievelingen is de mobility app met het Mobility Plus Pakket een uitkomst. De maximum snelheid kan worden aangepast en middels GPS kunnen ook de routes en afstanden opgeslagen worden.

“Mijn sportieve uitstraling blijft, terwijl ik pijnvrij kan blijven rijden”

Review twion
Alber twion testimonial
Achtergrond informatie
Mevr. la Rivière-Zijdel is een sportieve 65 jarige (sinds 33 jaar een dwarslaesieT12/L1),die door de vele jaren in binnen- en buitenland rolstoelrijden, werken en sporten, versleten schouders en nekwervels heeft. Zonder de Alber Twion M24 wielen gemonteerd op een custom-made TI Lite ZR zou zij haar werk, hobby en sport niet meer kunnen blijven beoefenen. 

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber twion aan te vragen / aan te schaffen?
Door ernstige blessures aan mijn schouders en na een schedelbasis hernia, dreigde ik mijn werk, hobby en (top) sport niet meer te kunnen beoefenen. Ik reis de hele wereld af om gehandicapten psycho-fysieke weerbaarheid te geven en hen op te leiden tot sport- en speldocent. Ik doe dit vooral in ontwikkelingslanden, vluchtelingenkampen en andere situaties waarbij veel van mijn lichaam wordt gevraagd. Toen dat na de afscheuring van spieren en ernstige slijtage opeens niet meer mogelijk dreigde te worden kwam ik via een vriend in aanraking met de Alber Twion M24 wielen. Licht genoeg om mee op reis te nemen (in een door mij speciaal aangeschafte harde koffer) en toch die sportieve uitstraling die past bij wie ik ben. Maar bovenal pijnvrij weer kunnen bewegen en mijn activiteiten kunnen uitvoeren. De afstanden die ik met de Twion m24 kan afleggen zijn indrukwekkend.

Hoe gebruikt u de Alber twion?
Ik gebruik de wielen dagelijks. Ik woon, als ik niet op reis ben voor mijn activiteiten, deels in Nederland en deels in Spanje in een heuvelachtig gebied. De wielen zorgen er voor dat ik met veel plezier nog overal naar toe kan rijden, zonder belemmeringen, en ook met een bij mij passende snelheid en uitstraling. Op de Aikido mat, Japanse vechtkunst (3e Dan Aikido en 3e Dan Karate) kan ik nu onbelemmerd bewegen en lesgeven, waardoor het plezier voor deze bijzondere sport is gebleven. Ook doe ik af en toe mee met sponsorlopen, waarbij ik net zo goed mee kan komen als de lopers om mij heen en op sportieve wijze mijn steentje kan blijven bijdragen aan projecten ten behoeve van andere gehandicapten of chronisch zieken.

Wat is juist handig aan de Alber twion?
Het nemen van hellingen kan moeiteloos zonder hulp. Ook in de omstandigheden waar ik regelmatig kom in het buitenland (modderige vaak onverharde wegen) kan ik uitstekend ‘uit de voeten’. De snelheden die te halen zijn met de wielen passen bij mijn sportieve instelling en geven weer kleur aan het leven van alledag. De 6 kilo die elk wiel weegt is goed te handelen. En niets in vergelijking met mijn eerste rolstoel ooit die 36 kilo woog (1982).

Zou u de Alber twion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Ik zou elke permanente rolstoelgebruiker die nog jaren plezier wil blijven behouden van zijn/haar lichaam en vooral armen aanraden om met deze wielen te gaan rijden voordat extreme slijtage of pijn gaan optreden. Het ziet er echt cool uit en je houdt een eventuele elektrische rolstoel nog jaren buiten de deur. Je blijft actief en tegelijkertijd met veel minder belasting op armen, schouders en nek. Met het bij te bestellen Mobility Plus Pakket kun je met behulp van je smartphone zelf controle houden over je afstanden, de snelheid, de mobiliteit en onder andere een eigen stuurmogelijkheid. Helemaal van deze tijd en een echte aanrader!

“Fijn om de wendbaarheid, meeneembaarheid, grootte en gewicht van mijn rolstoel te behouden”

Achtergrond informatie
Mevr. Van der Laan is 47 jaar en is vanwege verminderde mobiliteit aangewezen op een rolstoel. Zij heeft de Alber e-fix E25 op een QUICKIE 2 Helix.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-fix aan te vragen / aan te schaffen?
In 2003 heb ik de Alber e-motion M12 aangevraagd en gekregen naar aanleiding van beursbezoek. In 2009 kreeg ik, omdat ik verliefd was op het systeem en er heel veel mee ondernomen heb met mijn hond, die er naast opgroeide, toestemming om dit systeem te vervangen voor de e-motion M15.
Dit systeem bleek voor mij echter niet de oplossing, waarna ik uitkwam op de Alber e-fix om wel de wendbaarheid, meeneembaarheid,  grootte en gewicht van mijn rolstoel te behouden.

Hoe gebruikt u de Alber e-fix?
Ik doe werkelijk bijna alles met het systeem (jammer dat hij het strand niet op kan ;-D). Ik heb een hond (Alaska Malamute), waarmee ik veel rijd door weer en wind. Ik ga met het systeem kamperen met de auto en ik ga met het vliegtuig met het hele systeem enz.

Wat is juist handig aan de Alber e-fix?
Ik neem de stoel in z’n geheel door middel van een lift met me mee de auto in. In winkels kun je om je as draaien en je bent niet zo groot als een scootmobiel.

Zou u de Alber e-fix aan iemand anders aanraden? En waarom?
Zeker weten. Vanwege z’n wendbaarheid, de maat en het gewicht.

Door minder belasting van mijn gewrichten merk ik een aanzienlijke medische verbetering

Achtergrond informatie
Dhr. De Jager is 63 jaar en heeft ernstige beschadiging en functievermindering in alle gewrichten als gevolg van een aangeboren bloedziekte. Hij gebruikt de Alber e-motion M15 op een QUICKIE 2 Classic.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Door mijn slechte gewrichten en de te zwaar wordende inspanning van het zelf rijden, kreeg ik steeds vaker bloedingen in mijn polsen en ellebogen. Vóór aanschaf E-Motion: circa 10 bloedingen per jaar, daarna 4 x per jaar! Naast een medische verbetering, betekent dit ook lagere behandelkosten!

Hoe gebruikt u de Alber e-motion?
Ik ben al ca. 40 jaar volledig rolstoelgebruiker. Ik rijd echter ook zelf in mijn aangepaste Mercedes Sprinter, en heb ook een Booster Trophy Scootmobiel. Beide gaan mee in mijn auto! Winkelen of recreatie doe ik met de combinatie auto + scootmobiel. Werken (Gemeenteraad en freelance columnist voor o.a. de Jaarbeurs) doe ik met de combinatie auto + e-motion. Uiteraard gebruik ik de e-motion ook in- en om het huis.

Wat is juist handig aan de Alber e-motion?
Scheelt enorm energie in je armen, terwijl je toch in beweging blijft. Dat heb je met een volledig elektrische rolstoel niet, en die is ook veel groter. Scheelt ook woningaanpassingen! 

Zou u de Alber e-motion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Jazeker, zie boven.
Ook heb ik samen met mijn zoon een filmpje over de e-Motion gemaakt dat ik op YouTube en diverse Facebookpagina’s heb geplaatst. 


https://www.youtube.com/watch?v=98p3iZWqVss

De Alber e-motion helpt enorm om vanuit stilstand weg te rijden

Achtergrond informatie
Dhr. Van der Werf is 52 jaar en heeft een aandoening waardoor hij kampt met krachtsverlies in zijn linkerbeen. Korte stukken tot 100 meter kan hij nog overbruggen met elleboogkrukken, maar bij langer lopen gaan zijn heup en linkerbeen behoorlijk opspelen. Hij gebruikt de Alber e-motion M15 op een QUICKIE Neon.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Door implantatie van een neurostimulator is druk op mijn onderrug niet wenselijk en bij het rollen duw je automatisch je rug in de rugleuning.

Hoe gebruikt u de Alber e-motion?
Ik gebruik hem daar waar een gezond persoon lange stukken gaat lopen. Door mijn beperkingen ben ik arbeidsongeschikt. Ik kan ook nog fietsen (op een E-bike van Trenergy, deze geeft continu ondersteuning).

Wat is juist handig aan de Alber e-motion?
Het nemen van hellingen kan zonder hulp. En dat je vooruit komt zonder krachtsinspanning. De M15 helpt enorm om vanuit stilstand weg te rijden. En ook dat de wielen eenvoudig te demonteren zijn zodat zo het gewicht niet te hoog is als je hem in de auto wilt zetten (ik heb een auto-tillift omdat het uit de auto tillen een voorover gebogen houding is en dat lukt me niet).

Zou u de Alber e-motion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Ja, en dat heb ik ook al meerdere keren gedaan. Omdat het je meer vrijheid geeft en je niet afhankelijk bent van hulp bij het nemen van hellingen e.d.

“De e-motion is mijn redding geweest; anders zat ik nu in een elektrische rolstoel en was ik veel minder wendbaar”

Achtergrond informatie
Mevr. Houthuijs is 55 jaar en kan vanwege haar ziekte geen lange stukken zonder ondersteuning meer hoepelen. Binnenshuis lukt dit nog wel maar voor buiten heeft zij de Alber e-motion M15 op een QUICKIE.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Ik heb beginnende dystrofie in mijn onderarmen en ben hypermobiel in mijn handen.

Hoe gebruikt u de Alber e-motion?
Ik gebruik de e-motion wielen altijd!! Ik heb ook leenwielen van Invacare als mijn wielen in onderhoud zijn. Ik ga er zelfs ieder jaar de hoogste berg van Beieren mee op (en er weer af natuurlijk). Deze berg is bijna 1500 meter hoog; ik ga het eerste stuk met de gondel en hoepel dan het laatste stuk naar boven en soms, als het te warm is, ga ik helemaal omhoog met de gondel en hoepel ik “alleen maar” 2 uur naar beneden. Ik ga dit jaar voor het eerst zonder e-motion op vakantie (4 dagen); dit omdat ik ga vliegen en net nieuwe wielen heb waarvan ik niet wil dat ze beschadigen.

Wat is juist handig aan de Alber e-motion?
Bijna alles is handig. Het enigste is dat ze voor mij zwaar zijn om te tillen (mijn man tilt ze in de auto). Maar ik kan NIET!! zonder… anders zat ik zo in een elektrische rolstoel.

Zou u de Alber e-motion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Ja, beslist. Ik heb deze zelf op de Supportbeurs gezien en dit systeem is mijn redding geweest; anders zat ik nu in een elektrische rolstoel en was ik veel minder wendbaar etc.

Ik heb een stuk minder pijn in schouders en nek omdat het rollen voor een groot deel ondersteund wordt.

Achtergrond informatie
Mevr. Lambert is 47 jaar en kan vanwege een reumatische aandoening geen lange stukken zonder ondersteuning meer hoepelen. Zij gebruikt de Alber e-motion M15.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Ik heb de emotion sinds november 2014; sinds 2013 kon ik niet meer zelfstandig rollen en dus ook niet meer met m’n rolstoel zelfstandig op pad.

Hoe gebruikt u de Alber e-motion?
Ik gebruik de e-motion:
– bij mijn werk in poppodium Doornroosje in Nijmegen
– om boodschappen te doen in het winkelcentrum
– om een stukje te rollen in het park
– soms ook binnenshuis
– allerlei andere activiteiten zoals bijvoorbeeld naar de film, op visite gaan, museumbezoek.

Wat is juist handig aan de Alber e-motion?
Ik woon in het centrum van Nijmegen en dat ligt grotendeels op heuvelachtig terrein. Het is voor mij nu heel makkelijk om heuvelopwaarts te rollen. Bovendien heeft de e-motion een terugrol functie dus je kan ook niet zomaar terug van de heuvel rollen en dat voelt veilig voor mij. Ik vind het ook handig dat de wielen afzonderlijk van elkaar zijn in te stellen. Dus heb je meer ondersteuning nodig in het ene wiel dan in het andere, dan kan dat. Ook door alle andere instellingen kan je de wielen op maat instellen op je eigen behoefte. Een groot pluspunt voor mij is dat je toch je armen en schouders blijft bewegen in tegenstelling tot een scootmobiel. Daarnaast is je rolstoel met de e-motion wielen bijna het normale formaat qua breedte dus kan je makkelijk winkels en deuren inrollen.

Zou u de Alber e-motion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Absoluut! Ze hebben mij mijn mobiliteit in de rolstoel weer terug gegeven zonder afhankelijk te zijn van anderen. Daarnaast is de e-motion ook een ‘pijnstiller’ voor mij. Ik heb een stuk minder pijn in schouders en nek omdat het rollen voor een groot deel ondersteund wordt.

De mate van ondersteuning is door de leverancier persoonlijk af te stellen!

Achtergrond informatie
Mevr. Marinissen-Knappers is 37 jaar en rolstoel gebonden vanwege Ehlers Danlos Type 3. Ze gebruikt de Alber e-motion M15 op een QUICKIE Neon.

Bevindingen
Wat was voor u reden om de Alber e-motion aan te vragen / aan te schaffen?
Mijn armkracht is niet genoeg om normale wielen aan te drijven. 

Hoe gebruikt u de Alber e-motion?
Ik gebruik ze voor alle wat langere afstanden, zoals boodschappen, dagje weg, met de hond uit, vakantie, ed. 

Wat is juist handig aan de Alber e-motion?
De ondersteuning die in 2 gradaties in te stellen is. En hij is door de leverancier ook nog persoonlijk af te stellen.   

Zou u de Alber e-motion aan iemand anders aanraden? En waarom?
Ja, ik zou ze aanraden, want ze geven veel vrijheid als je met armkracht niet meer vooruit komt. Als je ze veel in- en uit de auto moet tillen, zijn ze alleen best heel zwaar en de afstandbediening vind ik een groot, onhandig ding. Desalniettemin weegt dat niet op tegen de vrijheid, die het gebruik van de wielen je geven. De accu’s gaan ook best lang mee en steile hellingen zijn geen probleem door de terugrolbeveiliging. 

Wilt uw ook een review achterlaten?

Klik hier